1 av 3
En överlycklig Fredrik Ericsson efter segern i 2013 års Cykelvasa. Foto: Jonatan Bergman/P4 Dalarna.
2 av 3
Ericsson var minst sagt trött efter att gått i mål. Foto: Jonatan Bergman.
3 av 3
Kransmasen frågar Alexandra Engen hur det är fatt efter hennes seger i Cykelvasan 2013. Foto: Jonatan Bergman/P4 Dalarna.
Mora

Fredrik Ericsson vann Cykelvasan

"Det här var mitt mål!"
1:10 min

Fredrik Ericsson från Falun gick överlycklig i mål med armarna sträckta i luften efter att han vunnit årets upplaga av Cykelvasan. Och för första gången i Cykelvasans historia på herrsidan blev det en soloseger.  

Fredrik Ericsson, CK Cykelcity.se, la av som heltidscyklist för en tid sen. Sedan började han igen, med ett mål – att vinna Cykelvasan. Och det gjorde han i år.

– Cykelvasan har varit det stora målet och en av de stora anledningarna till att jag började cykla igen, säger Fredrik Ericsson och fortsätter:

– Känns otroligt skönt. Lättnad och skön känsla att det gick vägen. Med tanke på att det varit målet ett drygt år nu.

Hanna Bergman från Falu CK kom på en tredjeplats, trots att hon vurpade under loppet. Men att hon kommit trea fattade hon inte förrän hon kommit i mål.

– Vurpade strax efter Evertsberg och då var det ett gäng som körde förbi mig. Och sen hörde jag ingenting. Men det är jättekul, känns jättebra. De är jättekul, säger Hanna Bergman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".