Karolin Andersson, stefan Grundberg och Inger Wahlman ställer alla upp i kyrkovalet. Foto: Eva Rehnström.
DALARNA

S satsar på unga i kyrkovalet

1:19 min

Socialdemokraterna satsar på förnyelse inför kyrkovalet som är om drygt en månad, den 15 september. Men även att få in unga personer har varit viktigt.

Den 15 september är det dags för kyrkoval där man röstar i tre val. Kyrkofullmäktige, Stiftsfullmäktige och Kyrkomötet.

När det gäller Kyrkomötet, som är svenska kyrkan högsta beslutande organ, står Inger Wahlman från Falun på plats nummer tre och Stefan Grundberg från Avesta på plats fyra. Inger Wahlman, har stått på reservplats i tre mandatperioder i kyrkomötet tidigare men är nu redo för nya uppgifter.

– Det känns hedrande, säger Inger Wahlman.

Det andra toppnamnet som socialdemokraterna presenterade under tisdagen är Stefan Grundberg.

– För mig är det diakonala arbetet viktigt. Det är alldeles för många människor som är ensamma just nu i alla åldrar, säger Stefan Grundberg.

Listan toppas av Brita Sandström från Västerås före Lennart Eriksson, även han från Västerås.

Tidigare toppnmanet Lars Rydje, Borlänge, finns med på sista plats på listan.

Till stiftsfullmäktige, som stödjer församlingarna, är Stefan Grundberg toppnamn för Tuna kontrakt som omfattar Borlänge, Säter, Hedemora och Avesta. Tjugotvååriga Karolin Andersson från Ludvika är däremot toppnamn för Västerbergslagens kontrakt som omfattar Ludvika, Smedjebacken och Vansbro.

– Det känns jättebra, säger Karolin Andersson.

Karolin Andersson, brinner för frågor som rör barn- och ungdomsverksamheten inom kyrkan för att det finns mycket bra saker där.

– Men det kan så klart bli bättre, säger Karolin Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista