Riksantikvarie Lars Amréus & Anders Edström Bergslagens intresseförening i Stjärnsund. Foto: Johan Thorén.
RIKSANTIKVARIEÄMBETET

Kulturhistoriska miljöer besöktes i Stjärnsund

1:02 min

Idag är en delegation från Riksantikvarieämbetet på besök i Dalarna för att prata om tillväxt och framtida hållbar utveckling av kulturhistoriskt värdefulla bergslagsmiljöer. På förmiddagen besökte de Stjärnsund.

– Det är en fantastisk miljö här i Stjärnsund, och jag skulle vilja utsträcka det till att omfatta Bergslagen som helhet, det finns många fantastiska miljöer i den här delen av landet. Och den historien och det kulturarvet är något man jobbar hårt med att ta till vara, utveckla och ta till vara. Och det tycker vi är jättespännande, säger Lars Amréus, som är riksantikvarie.

– Regeringen har ju gett oss i uppdrag att jobba med och bevara kulturarv och kulturmiljö, men också se till att de används och utvecklas på ett bra sätt, och det är det som är så spännande med det här besöket och det här jobbet, säger Amréus.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista