Falun

Följde efter misstänkt bil - misshandlades grovt

Två män blev grovt misshandlade i Falutrakterna igår kväll sen de följt efter en bil de tyckte såg misstänkt ut. Flera personer ska ha varit inblandade i misshandeln, men polisen fick bara tag i två av dem. De sitter nu anhållna misstänkta för medhjälp till grov misshandel respektive skyddande av brottsling.

Polisen fick ett samtal vid 23-tiden igår kväll om en bil som såg misstänksam ut. De två personer som ringt polisen följde efter bilen. När de kom in på en grusväg prejades de av den andra bilen och flera personer kom ut. De gick fram till bilen och började sparka på den. De drog ut föraren, sparkade på honom och misshandlade honom grovt. Personen på passagerarsidan kom ut och försökte hjäpa till, men även han misshandlades.  

Samtidigt hade polisen kommit i kapp de två bilarna. Men vägen blockerades av en annan bil. När gärningsmännen såg att polisen kommit sprang de ut i skogen. Polisen lyckades få tag i två av dem, den ena en man i 30-årsåldern som misstänks för skyddande av brottsling, han ska alltså ha varit den som blockerade vägen för polisen. Den andra, en man i 37-årsåldern, misstänks för medhjälp till grov misshandel. Polisen kan inte säga säkert om han deltagit i misshandeln, eller om han bara kört bilen.

De två offren befann sig på akuten på Falu lasarett tidigt på morgonen. De ska inte ha fått några allvarliga skador.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".