Maria Korva Johansson ekonomiansvarig på Carl Larsson-gården. Foto: Johannes Rosendahl.
DALARNA

För bra väder problem för turistmålen

1:11 min

Det har varit för bra väder i sommar. Det tycker man i alla fall på några av Dalarnas största turistmå. Det vackra och soliga vädret har gett färre besökare på till exempel Carl Larsson-gården i Sundborn.

– Sommaren här på Carl Larsson-gården har varit bra tycker jag, lite färre besökare än förra året, de kanske har varit och badat. För bra väder kan det väl aldrig riktigt bli, men nog tror jag att många har njutit av bad och sol i år. Det säger Maria Korva Johansson, som är ekonomiansvarig på Carl Larsson-gården.

Dalanytt har frågat några av de största turistmålen hur sommaren varit. Och det verkar som att många av de som erbjuder utomhusaktiviteter är nöjda.

Men muséer som Zorngården och Falu gruva har haft färre besökare. Inga dramatiska minskningar, med dock en minskning. Alla skyller på det fina vädret.

Men på Carl Larsson gården är Maria Korva Johansson glad ändå.

– Vi är jättenöjda, vi har haft lite lite färre besökare än förra året, men trots det så har vi haft ökade intäkter här på gården.

Hur beroende är ni av att det kommer tillräckligt många besökare?

– Vi är helt beroende av det. Vi är ju privatägda av släktingar till Carl och Karin så vi är helt beroende av våra besökare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista