Bo Eriksson, poliskommissarie. Foto: Eva Larsen.
GRYCKSBO

Spänningar mellan ortsbor och bärplockare

1:17 min

Natten mellan onsdag och torsdag misshandlades två personer svårt i Grycksbo. Två personer är anhållna och ytterligare åtta personer greps på fredagskvällen. Och nu trappas spänningarna mellan ortsbor och bärplockare upp.

Det var natten till torsdag som två personer följde efter en bil på en skogsväg i Grycksbotrakten. De två ska sedan ha misshandlats svårt.

Polisen grep och anhöll två personer som nu misstänks för bland annat grov misshandel. Men man har även identifierat ytterligare några personer som var på platsen, dessa försvann dock till skogs efter händelsen. Under fredagskvällen kunde ytterligare åtta personer gripas.

– Jag kan inte kommentera om det är aktuellt med fler gripanden, säger Göran Lekander, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till TT.

En av de som misshandlades varnar nu andra för att göra det de gjorde och ta upp jakten på personer man misstänker. Och Bosse Eriksson, polisens presstalesman, håller med.

– Man kanske inte skulle ha åkt in på den där vägen, men det är lätt att i efterhand att kritisera. Men man ska tänka på sin egen säkerhet.

Och från polisen ser man spänningarna mellan ortsbor och bärplockare utifrån trappas upp.

– Men jag hoppas verkligen att det inte blir fler grövre våldsamheter. Utan att man från båda håll försöker besinna sig lite, och gå inte till handgripligheter, säger Bosse Eriksson.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista