1 av 2
Foto: Pelle Marklund.
2 av 2
IK Brages ordförande Per Amund Ruth. Foto: Jonatan Bergman.
FOTBOLL

IK Brage bantar organisationen

1:30 min

Brage ser med allra största sannolikhet ut att åka ur Superettan i år. Nu förbereder sig klubben på en nedflyttning och bantar sin organisation till nästa säsong ordentligt. Dessutom lär det vara kommande års tränare som tar hand om att värva nya spelare.

– Jag tror att det blir tillbaks som det var förra gången vi var i Division 1, att det blir tränarens uppdrag, säger IK Brages ordförande Per Amund Ruth.

Det kommer ske rejäla nedskärningar inom IK Brages organisation. Från 5,6 tjänster, där klubbchefen Tommy Anderssons anställning på 60 procent utgör den udda siffran, ska organisationen pressas ner till tre tjänster.

Klart är att klubben inte kommer att ha någon sportchef nästa säsong i och med Michael Kallbäcks avsked. Eftersom hans anställning var en heltidstjänst återstår då 1,6 tjänster som måste bort i organisationen.

Två av befattningarna kommer vara knutna till kansli och marknad och en som kommer röra redovisning av klubbens ekonomi.

Men vem eller vilka det är som kommer att få sluta kan Per Amund Ruth inte berätta.

– Jag kan inte ge dig namnen nu eftersom jag inte har underskrifter på alla protokoll än, därför vill jag inte säga några namn.

Tränaren Zvezdan Milosevic framtid går inte heller att säga något om än.

– Vi har inte kommit så långt. Vi har elva matcher kvar på säsongen, det är inget som varit högst upp på agendan på senare tid.

Och om han själv kommer sitta kvar som ordförande även nästa år säger Per Amund Ruth:

– Ingen aning. Det är väl medlemmarna som väljer ordförande. Det är väl sju månader till årsmöte, skrattar Per Amund Ruth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista