Foto: Scanpix.
dressyr

Minna och Santana övertygade i EM-avslutningen

3:15 min

Minna Telde från Falun fick till en fullträff tillsammans med sin häst Santana vid avslutningen av EM-tävlingarna i danska Herning. Poängen från domarna var i underkant, men räckte i alla fall till en elfte plats.

– Det var helt fantastiskt, Santana var helt grym i dag och har aldrig varit så bra. Han gav allt och tyckte det var lika roligt som jag, kommenterade Minna Telde.

76,589 procent är ett toppresultat för duon, men efteråt var många överens om att det inte riktigt var i paritet med prestationen. Svenska förbundskaptenen Bo Jenå var kritisk till den hårda bedömningen. Minna Telde själv valde att vara mer diplomatisk:

– Vi bevisar att vi är på väg uppåt, och det gör att domarna kanske så småningom är villiga att ge oss lite mer poäng. Det var en väldigt bra värdemätare.

Tinne Vilhelmson Silfvén befäste sin ställning i dressyrens internationella toppskikt när hon och Don Auriello fick 80,071 procent.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista