1 av 2
Foto: Anna Hållams, Scanpix.
2 av 2
Foto: Helena Broström.
FALUN

Mutor och belöningar - åtal i Peab-skandalen

Peab: "Vi ska inte och vill inte förekomma i sådana här sammanhang"
1:02 min

I dag har åtalet kommit när det gäller Peab-skandalen i Falun. Åtalet handlar om sju fall av bestickning och mutbrott. Två män från Peab och fyra kommunanställda åtalas, däribland den tidigare chefen för Trafik- och fritidsförvaltningen, Helen Lott.

Falun kommundirektör Dan Nygren kommenterar åtalet så här:

– Man funderar om det var rätt bedömningar vi gjort.

Åtalet gäller brott som misstänks ha begåtts från februari 2009 till sommaren 2011.

Enligt kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption har de två Peab-anställda erbjudit mutor eller utlovat belöningar till de fyra tjänstemännen, belöningar som de tagit emot.

Det handlar om biljetter till melodifestivalen i Leksand och till hockeymatcher, julbord och annan mat plus alkoholhaltiga drycker, allt till ett värde av 42 000 kronor.

Åklagare i målet är Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption:

– Det består i middagar med ganska mycket alkohol, och i vissa fall bara av alkohol. Samt evenamang som ishockey och melodifestival, där kommunanställda fått ta med sig respektive, säger Forsberg.

Dan Nygren ser allvarligt på detta:

– Att ens behöva tänka tanken om att en offentlig verksamet inte är objektiv, är ju såklart allvarligt, och framför allt är det förtroendet för Falu kommun som skadas av sådant här, säger Nygren.

Den sparkade chefen Helen Lott är misstänkt för tre fall av mutbrott, och en annan före detta tjänsteman på kommunen, en 67-årig man, är misstänkt för att ha tagit emot mutor i sex fall.

I ett av de sju bestickningsåtalen har inte åklagaren kunnat identifera den tjänsteman som tagit emot mutan.

Åklagaren grundar åtalet bland annat på vittnesutsagor, mailkorresponendens , fakturor och repesentationsräkningar.

De här fyra personerna, var finns de idag?

– En är fortfarande anställd inom Falu kommun och tre som inte längre jobbar i Falu kommun, säger Dan Nygren och fortsätter:

– I efterhand skulle jag vilja påstå att det inte är en utbredd kultur inom Falu kommun. Och vi har jobbat hårt för att skapa nya rutiner, det är ny ledning och nya upphandlingsrutiner. Vi har en visselblåsafunktion som tidigt ska göra det möjligt för medarbetare att varna, även om man inte törs gå till sin chef.

Är det omjöligt att det kan hända igen?

– Det skulle jag aldrig våga garantera, men vi jobbar systematiskt för att undvika att det ska hända igen.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".