27-årig Morabo kan ha hittats nedgrävd på gård i Orsa. Foto: Nisse Schmidt, Scanpix.
uppsala/orsa

27-årige Morabons kropp kan ha hittats

Hör åklagare Anne Sjöblom
1:06 min

Polisen kan ha hittat kvarlevorna efter den 27-årige man från Mora som försvann i mars och som misstänks ha blivit mördad. Kroppen hittades nedgrävd på en gård i Orsa.

Det var i går i samband med en teknisk undersökning på en gård i Orsa som polisen hittade kvarlevorna från en människa. Kroppen ska ha varit nedgrävd på gården, och polisen tror att det rör sig om kvarlevorna efter den 27-årige man som försvann från Mora i mars.

– Polisen i Uppsala har under några dagar haft en gård i Orsa avspärrad för teknisk undersökning och på söndagen hittade kriminaltekniker kvarlevor från den 27-årige man som vi tror anmäldes försvunnen den 3 april till polisen i Dalarna, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Enligt åklagaren tros 27-åringen ha mördats i Örsundsbro i Uppsala kring den 24 eller 25 mars. Kroppen ska sedan ha flyttats till Orsa, där den grävdes ner.

– Kroppen är inte identifierad, den förs nu till den rättsmedicinska avdelningen i Uppsala. I övrigt kan jag inte gå in på några detaljer om mordutredningen, säger Christer Nordström.

Den 56-årige man från Dalarna som är misstänkt för brott mot griftefriden i utredningen kring mordet på 27-åringen har kopplingar till gården. Han var tidigare anhållen, men släpptes i lördags men är fortfarande misstänkt i utredningen.

Sedan i fredags sitter en 41-årig man från Enköping häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på 27-åringen.

27-åringens anhöriga har enligt polisen underrättats.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".