Ing-Marie Wessén. Foto: P4 Örebro.
ELITSERIEHOCKEY

Få platser för rullstolsburna

1:18 min

Tillgängligheten för rullstolsburna varierar på de svenska elithockeyarenorna. Platserna hanteras också olika. Av Leksands 36 rullstolsplatser är tio förköpta för säsongen. Men i Örebro säljs alla rullstolsplatser som säsongsabonemang, vilket utesluter alla andra rullstolsburna.

– Jag blev förbannad, för jag tänkte att jag inte skulle ha en chans att se en match. Jag ville inte ha säsongskort, jag ville inte se varenda match. Jag vill se någon enstaka, och då vill jag välja själv men har ingen möjlighet eftersom jag sitter i rullstol. Det säger rullstolsburna Leksandssupportern Ing-Marie Wessén.

Kravet från Svenska ishockeyförbundet är att två promille av alla platser på arenorna ska vara för rullstolar. Det tycker Ing-Marie Wessen är på tok för lite och vill få till en ändring.

Och Jörgen Hjert på svenska ishockeyförbundet välkomnar en dialog.

– Från förbundets sida är vi alltid intresserade av att diskutera regelverket, man måste ju vara öppna för förändringar. Inget är ju hugget i sten, säger han.

För Ing-Marie Wessén är det här en demokratifråga och en diskrimineringsfråga.

– Det borde vara en självklarhet att vi kan gå och se en match, och att det finns plats för oss, och det borde inte vara att alla platser säljs ut. Vi blir diskriminerade, säger Wessén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista