1 av 2
Foto: Magnus Liam Karlsson/Scanpix.
2 av 2
Ingalill Persson. Foto: Johannes Rosendahl
AFA FÖRSÄKRING

Hundra miljoner till Landstinget Dalarna

1:05 min

Landstinget Dalarna får tillbaka 100 miljoner kronor från AFA Försäkring. Det handlar om pengarna från en tidigare inbetalad sjukförsäkring. Och det här är ett mycket välkommet tillskott i kassan, menar landstingsrådet Ingalill Persson (S).

– Det är väl jättebra att vi får så pass mycket pengar och det här är ju pengar som vi har legat ut det är klart vi behöver dem i landstinget för att göra vård av, säger Ingalill Persson.

Hur viktigt är det här?

– Hundra miljoner är ju jättemycket pengar, och det är ju inte som att de kommer som en skänk från ovan, vi har ju legat ut med dem och nu får vi tillbaka dem och det känns fantastiskt bra.

Hade ni räknat med det här så att de finns i budgeten?

– Nej det har vi inte gjort, vi har hört att diskussionen har pågått och nu kom beslutet. Men i våra prognoser har vi inte tagit med dem.

Vad gör ni med pengarna?

– Ja, vi har ett beting att hämta hem för att få ordning och reda ordentligt i ekonomin och det här kommer naturligtvis att bidra till det, och det kommer innebära att vi får ett - förhoppningsvis - bättre resultat såklart, säger Ingalill Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista