Efter att ha promenerat tillsammans längs Faluån åt politiker och företagare frukost ihop. Från vänster: Agneta Hansols, Polarn & Pyret, Agneta Ängsås (C), Linda Norén, näringslivschef (närmast kameran). Foto: Karin Hellström
NÄRINGSLIV

Företagare och politiker promenerade tillsammans

3:21 min

På tisdagsmorgonen strålade sex politiker och sex företagare samman för en promenad längs Faluån, därefter vankades gemensam frukost. Syftet med aktiviteten var att förbättra företagsklimatet i Falun.

– Företagsvandringar skapar en bra typ av dialog. Vi kommer att köra flera i höst, säger näringslivschef Linda Norén som låg bakom arrangemanget.

Magnus Hedin, ägare av Bishop Arms, var nöjd med morgonens samtal.

– Det känns jättebra, vi har kommit bra överens. Vi kan förbättra våra samarbeten med politikerna; kommunen kan bli snabbare på att hantera de olika frågor vi har som företagare. 

Han samtalspartner under morgonen var Maria Juhlin från Falupartiet.

– Vi som kommun måste inse att företagen är vår motor i samhället och underlätta för företag att etablera sig och verka i kommunen. Idag är det ofta trögt bland tjänstemannaleden i Falu kommun, sa hon.

Anna Bäcksholm
anna.backsholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista