Foto: Scanpix.
Dalarna

Få motioner från Sverigedemokraterna

1:24 min

I mer än hälften av länets kommuner har Sverigedemokraterna inte lämnat in en enda motion till fullmäktige sen valet. Men Jenny Nordahl, distriktsordförande för sverigedemokraterna Dalarna-Västmanland, är inte oroad.

34 motioner totalt på tre år har Sverigedemokraterna lämnat i de 14 kommuner som partiet finns representerade i.

Mest aktiva har man varit i Falun där det lämnats in 16 motioner om allt från stopp av användning av kött från halaslaktade djur till obligatorisk undervisning i etik och uppförande i skolan.

– Vi har tomma stolar. Vissa är besatta av vildar. Få stolar stör oss. Men det oroar inte oss, det fixar vi till nästa val, säger Jenny Nordahl.

Och det är viktigt att ledamöterna lämnar in förslag, säger Jenny Nordahl, men det är också viktigt att de är bra och inte lämnas in bara för inlämnandets skull.

– Det är viktigt för demokratin att man lämnar in motioner. Vi jobbar stenhårt med våra medlemmar att hjälpa till att göra dem säkra i sina roller.

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista