IBF Faluns Jonas Adriansson. Foto: Emil Holmgren
Innebandy

IBF Falun i ekonomisk kris

1:01 min

Svenska mästarna i innebandy, IBF Falun, är i kris. Ekonomin har varit dålig länge men nu är läget akut, och föreningen kan inte betala sina fordringsägare.

– Vi har haft en jobbig situation sista året. För att få föreningen att fungera så skulle vi inte kunna genomföra de besparingar som vi planerat. Vi har hankat oss fram med en för stor kostym, säger Klas Hedlund, ordförande för IBF Falun.

Föreningen har nu ett negativt kapital på ca 1,5 miljoner kronor. Skulderna till Falu kommun och andra fordringsägare kan inte slutregleras och situationen är allvarlig.

IBF Faluns herrlag är regerande svenska mästare och vill försvara den titeln även i år. Klas Hedlund hoppas att den dåliga ekonomin inte ska gå ut över lagets prestationer.

– Men det är klart att det är ett orosmoment. Jag har haft möte med spelarrådet och herrlaget, Jag uppfattar det som att man är med och vill lösa situationen och hjälpa till.

Kommer ni att lösa det här?

– Ja, det tror jag, säger Klas Hedlund.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista