1 av 2
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
2 av 2
Tomas Höglund pastor i Pingstkyrkan och Anna-Lena Knight från Studieförbundet Vuxenskolan. Foto: Eva Larsen/Sveriges Radio.
BORLÄNGE

Föräldrar stärks av föreläsningar

1:29 min

I fem år har nätverket Föräldrar Emellan i Borlänge ordnat föreläsningar om att vara förälder. Nu till hösten är det dags igen.

– Det handlar om hur vi som barn- och tonårsföräldrar ska få ihop vår vardag, allt skjutsande hit och dit efter arbetet, säger pastor Tomas Höglund i Pingstkyrkan, en av arrangörerna.

Med i nätverket är sju aktörer; Brottsförebyggande rådet, Borlänges folkhälsostrateg, olika frikyrkor, Studieförbundet Vuxenskolan och Bilda samt Adoptionscentrum.

Sedan 2008 har föräldrar i Borlänge erbjudits gratis föreläsningar i olika ämnen och det kommer allt från ett 20-tal åhörare upp till 250 personer och föreläsningarna brukar vara uppskattade.

– När vi får en kommentar som att den här föreläsningen har betytt väldigt mycket för mig, så blir man väldigt glad säger Tomas Höglund och Anna-Lena Knight från Vuxenskolan instämmer.

– Jag hoppas vi når så många som möjligt under hösten och att man tar sig tid och kommer och lyssnar på en föreläsning som stärker en som förälder, säger Anna-Lena Knight.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista