Ancie Bergendahl berättade för Inger Wiklund-Forss och Lisa Nymoen om Mentorsprojektet i Rättvik. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio
rättvik

Mentorer ska integrera flyktingungdomar

1:17 min

Nu starta Rättviks kommun och Studieförbundet Vuxenskolan ett projekt som man hoppas och tror ska bli ett stöd och en hjälp för ensamkommande flyktingungdomar i kommunen. Man letar efter människor som vill bli mentorer till ungdomarna, vilket bland annat ska lära ungdomarna om den svenska kulturen. 

– Projektet går ut på att ensamkommande flyktingkillar som bor här i Rättvik ska få två mentorer, en ungdom på gymnasiet och en vuxen, säger Ancie Bergendahl på Studieförbundet vuxenskolan.

– På så sätt ska de komma lättare ut i samhället och vi ska också kunna lära oss mer om deras kultur. Sedan är det också så att de lär sig svenska på ett mer naturligt sätt och får se hur den svenska kulturen fungerar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista