Ulf Skei hjälper Solveig Bäckgren på SeniorNet. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio.
FALUN

Stort intresse för IT bland seniorer

”Jag känner mig tvungen”
1:29 min

Intresset för att lära sig mer om IT är stort i Falun. Sedan Falu SeniorNet bildades har många hört av sig till föreningen så nu kör man igång både fler nybörjarkurser och fortsättningskurser.

– De som inte tidigare velat använda dator, strömmar till nu, säger Catherine Uhrbom som är medlem i interimsstyrelsen Falu SeniorNet.

Falu SeniorNet startade upp för ett halvår sedan i Studiefrämjandets lokaler i Falun där man fortfarande håller till. Till en början hjälpte förbundet till med handledare men nu behöver föreningen själva ta fram personer som kan både undervisa och finns som stöd i datorundervisningen.

– Det är svårt att få tag på handledare samtidigt som jag tror att det finns många nyblivna pensionärer som kan mycket om datorer. Ju fler kurser de kan hjälpa oss med, desto fler kurser kan vi ha, säger Catherine Uhrbom.

En av dem som dök upp under tisdagen var Solveig Bäckgren.

– Jag har inte varit intresserad av datorer men nu känner jag mig tvungen, säger Solveig Bäckgren.

Varför känner du dig tvungen?

– Alla pratar om det och frågar har du en e-mail och så vidare men då var jag inte intresserad men nu när jag får hjälp så är det kul, säger Solveig Bäckgren.

Under både tisdagen och onsdagen har man öppet hus i Studiefrämjandets lokaler på Slaggatan i Falun och under torsdagen ska handledare träffas så då kan de som är intresserade komma dit mellan klockan 10-12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".