Ishockey

Forsberg är positiv till JVM på hemmaplan

I mellandagarna spelas JVM på hemmaplan i Sverige. Filip Forsberg, som just nu finns i Nashville Predators organisation, är positiv till en medverkan. 

Forsberg, som det här veckoslutet spelar tre matcher med Nashville Predators farmarlag Milvaukee Admirals, har ett guld och ett silver från de senaste två årens JVM-spel.

- Ett JVM på hemmaplan (Malmö) vore självklart jätteroligt att spela. Det är dock inte upp till mig att bestämma, utan det är Nashvilles beslut. Vi får se vad som händer när det närmar sig.

- Är jag kvar i AHL med Milvaukee Admirals då är nog chansen större. Som sagt, det är Nashville som har sista ordet, förklarar Forsberg.

Under de två matcher som Forsberg spelat med Admirals mot Texas Stars har det blivit ett mål och tre assists. Den tredje matchen spelas natten till måndag svensk tid, mot San Antonio Rampage.

Under veckoslutets träningsturnering för J 20-landslaget borta i Ryssland blev det segrar mot Tjeckien 3-1 och mot Ryssland 4-2, men förlust efter straffar mot Finland med 3-2.

Moras målvakt Marcus Högberg gjorde en bra insats mot Ryssland. Leksands Jacob de la Rose noterades för två assists under turneringen. Backarna Mattias Nilsson (Leksand) och Lukas Bengtsson (Mora) deltog också.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se