Ludvika

Så gick "Arbogamamman" vidare efter morden

15 min

Den 17 mars 2008 i Arboga inträffade något som skulle förändra Emma Jangestigs liv totalt. Emmas två barn, Max och Saga, mördades den kvällen, och Arbogamorden blev till ett av de senaste årens mest uppmärksammade mordfall.

– Jag ska prata om hur jag gick vidare efter morden, säger Emma, som besökte P4 Dalarna Eftermiddag idag innan sin föreläsning.  

Det var ju Emmas sambos ex-flickvän, tyska Christine Schürrer, som till slut dömdes för morden. Emma själv överlevde mordförsöket med nöd och näppe. Och det har aldrig funnits tillfällen då hon önskat att hon inte överlevt.

– Nej, det har jag aldrig önskat! Då skulle jag ju inte kunna berätta om Max och Saga för omvärlden. Jag har nog haft stor tröst och hjälp av alla som hört av sig, tror jag. Det var som att få en stor kram av hela Sverige efter morden.

"Arbogamamman" - En resa till helvete och ut igen" är rubriken på det som du ska prata om idag i Ludvika. Hur länge var allt ett helvete för dig?

– Det är det nog fortfarande. Men jag har insett att en del av mitt liv alltid kommer vara det. Jag kommer att få leva med att Max och Saga inte är här, säger Emma, som blev mamma till en dotter för drygt tre år sen.

P4 Dalarna Eftermiddag
dalaeftermiddag@sverigesradio.se