Foto: Ted Stöffling.
Superligan

Makalös upphämtning av IBF Faluns damer

2:23 min

IBF Faluns damer såg ut att gå mot en storförlust mot Endre. Men på drygt åtta minuter under den tredje perioden gick laget från 2-7 till 7-7. Sedan vann hemmalaget av bara farten i förlängningen, 8-7.

IBF-tjejerna fick en tung start. Redan efter fyra minuter stod det 0-2 på resultattavlan, och när den första perioden var överstökad hade gotländska Endre en ledning med 0-3.

Raset fortsatte i den andra perioden. Innan IBF Falun gjorde sitt första mål så hade Endre också gjort sitt fjärde. Hemmalaget fick det inte alls att stämma och fick hela tiden jobba i uppförsbacke.

När Endre gjorde 7-2 tidigt i den tredje perioden så trodde nog alla att det skulle bli bortaseger. Men den publik som stannade fick se en enorm vändning av hemmatjejerna.

IBF Falun gick sedan från 2-7 till 7-7 på exakt åtta minuter och 16 sekunder. När sedan förlängningen startade var det förstås den upphämtningen som satt i ryggen och efter 1.57 avgjorde Johanna Holmbom med sitt tredje mål i matchen.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista