Anna-Maria Piga Gustavsson från Björbo med sin dotter Ida Hellgren. Foto. Eva Rehnström
TIPS FRÅN LYSSNARNÄTVERKET

Föräldraförening för dyslektiska barn nu i Dalarna

1:24 min

Som förälder till barn- och ungdomar med dyslexi finns ett behov av att prata med andra i samma situation. Trots det har Dalarna inte haft nån stödförening till skillnad från många andra län. Men nu har en familj i Björbo tagit tag i detta och startat en lokalavdelning.

– När man får en diagnos blir man ganska ensam. Man vet inte vilka rättigheter man har, säger Anna-Maria Piga Gustavsson, från Björbo.

Det fanns ingen att prata med tyckte Anna-Maria Piga Gustavsson och hennes man när deras dotter Ida fick sin diagnos. De bestämde sig för att ändra på det och tog därför kontakt med riksföreningen FDB, Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn och startade en lokalavdelning i Gagnefs kommun.

I startskedet riktar man sig främst till boende i Gagnefs och Vansbro kommun men målet att spridas i länet.


– Vårt mål är att skapa ett nätverk med många föräldrar så att vi kan samarbeta med att påverka bland annat politiker, säger Anna-Maria Piga Gustavsson.

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista