Fredrik Reinfeldt svarade på frågor i polishuset i Borlänge. Foto: Eva Rehnström
polisens insatsgrupp

Statsministerbesök i Borlänge

1:18 min

Arbetet mot trafficking och gängkriminalitet har stått på agendan för statsminister Fredrik Reinfeldt de senaste månaderna. Under onsdagen besökte han Borlänge för att höra mer om hur polisens insatsgrupp jobbar där för att hjälpa unga kriminella.

– Det betyder väldigt mycket för dem som hamnar snett att vi tidigt kan rätta till, säger Fredrik Reinfeldt.

Orsaken till besöket i Borlänge är att statsministern under några månader intresserat sig för hur kommuner jobbar mot trafficking och kriminalitet bland ungdomar.

Besöket i Borlänge innebar att han träffade representanter från kommunen, skolan, arbetsförmedlingen, polisen och kriminalvården som alla ingår i den sociala insatsgrupp som kommunen satsat på. Statsministern fick också möjlighet att träffa en av dem som ingått i projektet.

– Han sa att det är viktigt att man får uppmuntran den gång man gör något bra och det tror jag också men man får inte rygga för det de verkligen har gjort men också uppmuntra när det sker förbättringar, säger Fredrik Reinfeldt.

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista