Foto: Emil Holmgren.

Blekt Leksand utan poäng

"Får se om vi är krigare på riktigt nu"
2:25 min

Leksand uppträdde blekt och trögt i hemmamötet mot HV 71. Så blev det följdaktligen också förlust med 2-4 i något som säkert är en av dalalagets sämsta insatser på hemmais den här säsongen.  

Redan efter 52 sekunder hade HV 71 sin första puck i nät. Nyvakna och passiva ageranden ledde fram till det första baklängesmålet. Gästerna gjorde också 2-0 innan den första perioden var över.

Ett turligt tröstmål strax före första pausen gav hemmapubliken hopp, men det dröjde inte länge i den andra perioden innan HV 71 på nytt hade en tvåmålsledning.

Hemmapublikens hopp tändes direkt i den tredje perioden när Leksand reducerade till 2-3, men närmare än så kom inte laget. HV 71 kontrollerade matchen bra och gjorde sedan 4-2 i öppen bur.

Nyförvärvet Hannu Pikkarainen var ett ljus i mörkret och visade att han blir en tillgång i Leksand. Den finske backen var delaktig i båda LIF-målen den här kvällen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".