Foto: Hasse Holmberg/TT

Lyckat med heltid för alla i Avesta

"Positivt för ekonomin"
1:21 min

Många anställda i till exempel vården jobbar ofrivilligt deltid. Men flera kommuner erbjuder nu sina anställda heltidstjänster. Och för till exempel Avesta kommun har det inte blivit dyrare, trots att de anställda jobbar mer nu.

– Förut jobbade jag 80 procent och nu har jag haft möjlighet att gå upp till heltid som jag ville, säger Monica Andersson som jobbar inom hemtjänsten i Krylbo i Avesta.

Hur har det förändrat tillvaron för dig?

– Positivt, ekonomiskt framför allt. Det är roligare, man känner att man gör något hela dagen i stället för att avbryta och gå hem vid lunch som det kan ha varit tidigare.

Monica Andersson är en av drygt 1 500 anställda i Avesta kommun som nu jobbar heltid. Den socialdemokratiskt styrda kommunen beslutade för några år sedan att erbjuda alla kommunanställda som ville heltid och inga delade arbetspass med långa obetalade pauser emellan. Heltiderna infördes successivt på några arbetsplatser i taget. Sedan sommaren 2011 har alla som vill heltidstjänster. Ett hundratal har valt att behålla sina deltider.

Sveriges kommuner har totalt omkring 680 000 anställda. Enligt arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting har 73 procent heltidsanställningar. Resten, alltså mer än 25 procent, jobbar deltid.

Många av landets kommuner har infört eller håller på att införa någon slags heltidslösning för alla eller för en del anställda. Att det tar emot brukar handla om att kommunen inte har råd på grund av ökade lönekostnader. Hofors kommun som var en av de första att införa heltid har till exempel slopat modellen och många anställda har tvingats gå ner i tid igen på grund av för höga kostnader.

Men Jan Ericsson, personalchef  i Avesta kommun, berättar att en konsultbyrå som utrett kostnaderna kommit fram till att det bara inom vårdområdet blev dyrare för kommunen jämfört med hur det var när många gick på deltid.

– Men vi har jobbat vidare med det, och det är min bedömning att det är break even även inom vård och omsorg.

Hur kan man förklara det?

– Vi hade mycket vikarier tidigare, mycket timanställda. Det kostar ju att lära upp nya vikarier, så kan man ha färre timanställda kan man få ner kostnaden.

Men helt enkelt att införa heltider för alla utan delade arbetspass har det inte varit. För att fylla upp de anställdas tider inom till exempel vården har många fått nya arbetsuppgifter.

– Det som har blivit förändrat är att man får byta arbetsplats vissa dagar i månaden. Ibland är det inget, ibland får flytta mer, det beror på hur det ser ut på den egna enheten.

Då kommer du ut till någon som du inte känner sedan tidigare?

– Ja så kan det vara att jag inte vet vem jag träffar, säger Monica Andersson vid hemtjänsten i Krylbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".