Det som ska avgöras under rättegången är om anställda på Peab har mutat tjänstemän på Falu kommuns trafik- och fritidsförvaltning. Foto: Anna Hållams, Scanpix.

Misstänkt chef fortsätter förneka brott

1:14 min

Under måndagen har förhören med de misstänkta i Peab-affären fortsatt. En rättegång där sex personer står åtalade för mutbrott och bestickning.

Under förmiddagen har den före detta chefen för Faluns trafik- och fritidsförvaltning, Helen Lott, hörts om vad hon har vetat om de evenemang och middagar som två Peabanställda ska ha bjudit henne och tre av hennes dåvarande medarbetare på.

Helen Lott är misstänkt för tre fall av mutbrott men förnekar alla tre. I rätten i dag sa hon bland annat att hon inte sett kvittona för alkoholkonsumtionen från ett julbord förrän i samband med polisförhören.

När det gäller en annan åtalspunkt, en restaurangmiddag, finns motstridiga uppgifter om huruvida Helen Lott deltog eller inte.

Nu under eftermiddagen hörs vittnen och i morgon avslutas rättegången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista