Foto: Emil Holmgren.

Mora IK allt längre från playoff

3:51 min

Det allsvenska playoff-tåget har börjat rulla ut från perrongen. Frågan är om Mora IK hinner kliva på...? Efter förlust med 2-0 mot Malmö borta är frågetecknet ännu större.

Efter att ha rett ut den första stormen i Malmö Arena så åkte Mora på ett baklängesmål i boxplay, detta i mitten av den första perioden.

I den andra perioden steppade Mora upp, laget fick flera chanser i powerplay - dock utan att lyckas hitta rätt. Mattias Beck var närmast med ett skott i stolpen. Skottstatistiken 13-3 i Morafavör vittna om att dalalaget borde spräckt nollan i mittenronden.

Jakten på kvittering fortsatte i den tredje perioden, men det blev inget mål för Mora. Istället ett till för Malmö i sista sekunden.

Mora har nu åtta poäng upp till playoff-plats, fem poäng om det blir vinst i den match som Mora har tillgodo på Asplöven - som just nu är laget på sjunde och sista playoff-plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista