Foto: Pontus Lundahl / TT

Önskeseger för alla Leksandsfans

2:29 min

Leksand plockade fram krigartakterna och besegrade ärkerivalen Brynäs med 2-1 på bortaplan. Segern grundlades i den första perioden, då Leksand skaffade sig en tvåmålsledning.

Leksand fick en smakstart i den första perioden med ledning 2-0. Båda målen (Pär Edblom och Tobias Forsberg) var riktigt vackra mål. Brynäs var blekt och Leksand kontrollerade händelserna.

I den andra perioden var det jämnare spelmässigt. Leksand hade sina chanser att gå ifrån till både 3-0 och 4-0, bland annat på en straff sedan Fabian Brunnström slitit sig loss från mittcirkeln. Johan Ryno kunde dock inte göra mål på den efterföljande straffen. Istället blev det reducering för Brynäs, också det ett vackert anfall.

Den tredje perioden handlade för Leksands del till största delen om försvarsspel. Brynäs tryckte på för en kvittering, men Leksand krigade till sig tre poäng och gav sina supporters en önskeseger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista