Foto: Henrik Montgomery, Scanpix.

Fängelse för sexuella övergrepp på flicka

0:57 min

En 43-årig man från Örebro län har i dag av Falu tingsrätt dömts till tio månades fängelse för sexövergrepp mot barn. Mannen har enligt tingsrätten flera gånger förgripit sig på en flicka i Falun under åren 2005-2008 då flickan var mellan fem och åtta år.

Det här avslöjades för ett par år sedan. Flickan hade stora problem i skolan. Hon snattade och skolkade och det var i samtal med en skolkurator som det uppdagades att hon flera år tidigare utsatts för övergrepp av sin mammas dåvarade sambo. En polisanmälnan gjordes då.

Mannen har nekat till brott men nu har han alltså dömts till tio månaders fängelse. Tingsrätten finner det styrkt att det som flickan uppgett stöds av en nära vän som hon anförtrott sig åt.

Falu tingsrätt anser det klarlagt att mannen förmått flickan att flera gånger onanera åt honom och att han också vid flera tillfällen berört hennes könsorgan.

Det här ska ha skett när mannen var ensam med flickan i mammans bostad.

Rätten anser att straffvärdet för brotten är ett års fängelse men på grund av lång handläggningstid nöjer den sig med tio månader.

Mannen ska dessutom betala ett skadestånd på 90 000 kronor till flickan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista