1 av 2
Orsas skolchef Anna Björk vill gärna ha med sig föräldrarna i arbetet för att lyfta Orsas skolor. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna.
2 av 2
Gunilla Elings Friberg (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, tycker att skolchefen arbetar på rätt sätt med föräldramöten. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna.

Hon tar hjälp av föräldrar för att förbättra Orsas skolor

3:33 min

Sparkraven på skolorna i Orsa blev ett hett samtalsämne för ett 30-tal föräldrar i går kväll. De hade kommit till ett föräldramöte för att prata om problem och lösningar för Orsas skolor.

En oro som finns bland många föräldrar är de sparkrav som ligger på skolan. Runt fyra miljoner kronor ska sparas in på hela förvaltningen.

– Vi är väldigt oroliga, för det pratas ju om att det ska varslas 13 personer och vi vet ju att lärarna går på knäna redan i dag, säger en förälder.

– Det är klart att det finns en oro när man inte vet hur framtiden ser ut, men vi är väl medvetna om att vi har en skollag att följa, säger Anna Björk, skolchef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista