Uppsala tingsrätt och Förvaltningsrätten i Uppsala. Foto: August Bergkvist / SR

Dom mot 42-åring som misstänks för mord på morabo

I dag faller domen i Uppsala tingsrätt i målet där en 42-åring åtalats misstänkt för att ha skjutit en 27-årig man från Mora till döds. Åklagaren yrkar på 14 års fängelse för mord.

Ja idag faller Uppsala tingsrätts dom i målet där en 42-åring åtalats för att ha skjutit en 27-årig man från Mora till döds i Örsundsbrotrakten, och där två andra män åtalats för brott mot griftefrid.

Den ene ska ha hjälpt 42-åringen att frakta den döda kroppen till ett uthus. Den andre mannen ska sedan ha kört kroppen på en släpvagn till Orsa i Dalarna och där grävt ner den i en vedbod där den hittades i slutet av augusti förra året.

Med i åtalet finns också en kvinna som enligt åklagaren uppmanat 42-åringen att skjuta 27-åringen i knäna.

För två veckor sedan meddelade Rättsmedicinalverket att den mordåtalade mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet och att han därmed inte kan dömas till rättspsykiatrisk vård om tingsrätten finner honom skyldig.

Åklagaren yrkar på 14 års fängelse för mord, men 42-åringen hävdar att han sköt i nödvärn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".