Monica Klotz tycker att vårdpersonalen inte lyssnade tillräckligt noga på henne när hon beskrev hur länge hon haft magsmärtor. I dag lever hon med svåra smärtor - vilket hon tror att hon sluppit om hon hade fått behandling tidigare och det hade räckt med operation. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna

Monicas "magkatarr" var cancer

"Jag har inte känt mig trodd"
3:53 min

Monica Klotz i Insjön hade ont i magen i tre år innan det visade sig att hon hade cancer. I dag är hon arg på vården i Mora för att behandlingen dröjde i tre månader.

Monica Klotz är besviken över läkarnas bemötande.

– Magkatarr eller magsjuka, det har jag fått höra hur många gånger som helst, säger hon.

Gunilla Lindberg, chefläkare i Landstinget Dalarna, går inte in i detalj i det enskilda ärendet men säger att kirurgkliniken, dit Monica kom till sist, har gått igenom hennes fall grundligt och inte upptäckt något fel i handläggningen.

– Men man beklagar det inträffade och man är nu mer medveten om det här inför framtiden, säger hon.

Tumören hann växa sig så stor att det inte räckte med operation. Monica Klotz är övertygad om att de smärtor som hon lider av i dag är permanenta skador av cellgifterna.

– Jag kommer att gå vidare till Inspektionen för vård och omsorg, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".