Foto: Alf-Jan Hansson.

Facket kräver insyn i nedläggningen

Det här är en stor tragedi för människorna och bygden. Det säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe i ett pressmeddelande angående nedläggningen av Outokumpu i Långshyttan. Facket kräver nu full insyn i nedläggningen.

Nästan 200 personer berörs när Outokumpu lägger ned sin verksamhet i vid Klosterverken i Långshyttan.

– Det här är en stor tragedi för människorna och bygden. Och det är mycket överraskande eftersom tidigare utredningar visat att Långshyttan är ett väl fungerande och konkurrenskraftigt verk. Det är också vår bild, säger Anders Ferbe i pressmeddelandet.

– Nu krävs att facken får full information om grunderna för nedläggningen och att de ges möjlighet att analysera situationen. Löntagarkonsulterna måste också få rimlig tid för att utföra sitt arbete, säger Ferbe.

– Det här är bedrövligt. Långshyttan får inte bli ett offer i Outokumpus spel mellan tyska och svenska intressen, säger Anders Ferbe vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".