Städning är en av de verksamheter som kommunägda Morastrand inte längre ska sköta då det ska bli ett renodlat bostadsbolag. Foto: Scanpix.

Omtag i Morastrand-upphandlingen

Mora kommun gör nu omtag i upphandlingen av den städning, skötsel av fastigheter, gata och park med mera, som i dag sköts av kommunala bolaget Morastrands personal men som ska läggas ut på privata bolag.

Som Dalanytt berättat tidigare fick kommunen avbryta processen eftersom tjänstemännen påbörjade den innan politikerna hade gett klartecken.

Men nu har alla utom Vänsterpartiet i Moras tekniska nämnd sagt ja till att annonsera för att välja ut tänkbara bolag. Bedömningskriterierna är hemligstämplade tills själva upphandlingen påbörjas.

Den 5 mars ska en politisk referensgrupp diskutera förslaget till upphandlingsunderlag. Politikerna har också beslutat att skjuta fram datumet för avtalsstart till den 1 januari 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista