1 av 3
Foto: Erik G Svensson/Scanpix
2 av 3
Jan Wiklund, (M). Foto: P4 Dalarna.
3 av 3
Sören Bertilsson, socialdemokratiskt landstingsråd. Foto: Stefan Ubbesen / Sveriges Radio

Bättre vård i Ludvika och fler vårdplatser i Avesta

0:48 min

Det börjar märkas att det är valår. I dag har såväl majoritet som opposition i Landstingspolitiken kommit med varsitt utspel med vallöften för vården. Oppositionen lovade bättre vård i Ludvika, medans oppositionen lovade fler vårdplatser i Avesta.

Ja först idag lovade moderate oppositionsrådet Jan Wiklund bättre vård i Ludvika:

– Vi ska öppna upp en medicinjour på Ludvika lasarett med medicinläkare och vi kommer också se till att labb och röntgen blir öppet kvällstid i den borgliga valsegern, säger Wiklund.

Den borgerliga alliansen har enats om en satsning på västerbergslagen, där många invånare kritiserat neddragningar i vården.

Ett par timmar senare kallade andra sidan, alltså socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet till presskonferens i Avesta.

För 200 miljoner ska det bli ny vårdbyggnad och fler vårdplatser vid Avesta lasarett.

– Det är investeringar och satsningar på en god vård för Avestas befolkning, i nya fräscha lokaler, säger Sören Bertilsson, socialdemokratiskt landstingsråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista