Daniel Wikdahl, redaktör på Gävledala i Gävle, tror inte att SVT:s kommande omorganisation påverkar Gävleborg så mycket. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio

SVT kan flytta sändningsort

1:36 min

Nästa vecka kommer SVT att presentera den omorganisation som bland annat kan innebära att flera sändningsorter flyttas, däribland Falun som Gävledala sänds ifrån.

Daniel Wiklundh, redaktör på Gävledala i Gävle, tror dock inte att detta kommer att påverka arbetet i Gävle speciellt mycket.

– Som medarbetare på SVT i Gävleborg så tror jag faktiskt inte att det kommer innebära någon väldigt stor förändring, säger han.

Daniel Wikdahl menar att det är främst medarbetarna i Dalarna som kommer att påverkas.

– Man vet inte riktigt vad som kommer att ske där. Jag förstår att de är oroliga, det är ju våra vänner och kolleger. Det är inte konstigt att de funderar på framtiden, säger Daniel Wikdahl.

Han säger sig ha förhoppningar om att Falun trots allt blir kvar som sändningsort.

– Det är ju rena spekulationer från min sida, men jag tror inte alls att det är omöjligt.

På flera andra av SVT:s regionala redaktioner är personalen mer orolig för de kommande förändringarna. Personalen på Mittnytt har bland annat skrivit en insändare i Hälsingetidningarna om sin oro inför framtiden. Det är något som Daniel Wikdahl kan förstå.

– Jag tycker att det är jättebra att dom gör det och jag tycker att det är jättebra att man diskuterar hela landets roll i SVT:s sändningar. Men sedan är ju inte situationen densamma för dem som den är för oss, säger Daniel Wikdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista