Kommunalrådet Ulf Hansson (S) och riksdagsledamoten Peter Hultqvist (S) mötte facken vid Klosterverken i Långshyttan. Foto Stefan Ubbesen.

Hultqvist (S) i Långshyttan

0:40 min

Socialdemokraternas Peter Hultqvist besökte på fredagen Långshyttan och Outokumpus Klosterverken, som ska läggas ned vid kommande årsskifte. Han krävde tillsammans med partikamraten och kommunalrådet i Hedemora, Ulf Hansson, ett statligt åtgärdspaket om valsverket läggs ned.

För drygt en vecka sedan kom chockbeskedet att Outokumpu lägger ned den rostfria ståltillverkningen vid Klosterverken. 377 personer blir utan jobb.

Arbetet med att försöka rädda tillverkningen kvar har startats från fackens och Hedemora kommuns sida.

--  Vi pratar med alla vi kan prata med, säger kommunalrådet i Hedemora, Ulf Hansson (S).

I går var Peter Hultqvist, Dalasocialdemokraternas förstanamn i riksdagen, i Långshyttan och träffade förträdare för facken.

--  Om det skulle gå så illa att fabriken läggs ned måste regeringen komma med ett riktigt bra samhällspaket för Långshyttan och Hedemora kommun, säger Hultqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista