Foto: TT.

Mildrad påföljd efter fyllefest i Sälen

1:02 min

Det var ett riktigt fylleslag på ett nöjesställe i Sälen en kväll i slutet av mars förra året. Trots det har Förvaltningsrätten beslutat att undanröja den varning socialnämnden i Malung Sälen utfärdade efteråt.

Ja det var fullt i flera bemärkelser på Högfjällshotellet den 29 mars. Många ville se Hoffmaestro, och många krökade till rejält. Det skrev kommunens tillsynsmansenare i sin rapport.

På VIP-hyllan finner han tre killar med tre hinkar med dryck intill sig. Bartendern serverar shots och vin och killarna somnar av och till och en spyr ner sig. Både polis och ordningsvakter skildrar natten som kaosartad.

Efteråt meddelar socialnämnden i Malung Sälens kommun nöjesstället, Topeja AB, en varning för att de inte gjort det de skulle enligt utskänkningsstillståndet. 

Men när Topeja överklagade till Förvaltningsrätten, beslutade dom att det räcker med erinran, som är en mildare tillrättavisning. Som skäl anger de att fyllekaoset den 29 mars var en engångsföreteelse.

Rådmannen Mona Aldestam tyckte dock att varningen borde vara kvar redovisar i domen sin skiljaktiga mening.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista