Foto: Mikael Forslund / TT

Ny derbyseger för Leksand

2:59 min

Mycket känslor, fullsatt arena och högt tempo - mötet mellan Leksand och Brynäs på onsdagen innehöll mycket. Men det var målsnålt, Leksand vann med 1-0 och tog ett viktigt kliv mot slutspel.

Den första perioden blev helt jämn. Båda lagen visade en del känslor och leksingarna gick i fällan vid ett par tillfällen och gav tillbaka, vilket resulterade i utvisningar.

Mittenrundan kändes också mycket jämn. Leksand gavs dock möjlighet att spela fem mot tre under två minuter och då spräcktes också nollan. Jacob Blomqvist hittade rätt, framspelad av Johan Ryno och Mikael Johansson.

Brynäs hade lägen att kvittera, men Oscar Alsenfelt och LIF-försvaret höll rent den resterande delen av den andra perioden.

I den tredje perioden pumpade Brynäs på för en kvittering. Stolparna och Oscar Alsenfelt räddade Leksand till tre poäng. Tabellmässigt klev Leksand upp på femte plats med sina 77 poäng, tre poäng fler än Färjestad närmast under slutspelsstrecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista