Blir det så här många Leksandsfans på plats i kväll? Foto: TT

Leksand hoppas på publikrekord

I dag inleds SM-slutspelet i ishockey efter att riksserien är färdigspelad. Leksand siktar direkt på att slå publikrekodet för svensk damhockey.

– Nu är vi några som kommer från fullsatta läktare på OS och jag vill att de hemma också ska få känna på det, säger Leksandsstjärnan Cecilia Östberg.

Leksand har länge planerat för första kvartsfinalmatchen i slutspelet och med tanke på Damkronornas framfart i Sotji hoppas nu klubben att publikintresset är tillräckligt starkt för att publikrekordet på 1 618 åskådare ska ryka.

– Det är jättekul att de dragit i gång en sådan drive. Det behövs folk till riksserien för att få upp intresset för damhockeyn, säger Östberg till Dala-Demokraten.

Leksand slutade femma i riksserien och trean AIK som dessutom har en extra hemmaplansfördel är favorit. Men Österberg hoppas ta hem första matchen inför storpublik.

– Det ger en adrenalinkick, man får mer taggar och blir vassare, säger hon.

Publikrekordet på 1 618 åskådare är från SM-semifinalen mellan Piteå och Brynäs 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista