För att inte de nyrenoverade stora hoppbackarna på Lugnet ska bli ett monument som inte används, är det viktigt att bygga även små hoppbackar och få igång en barn- och ungdomsverksamhet, enligt Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag (S). Foto: Anna Lindgren.
P4 DALARNA GRANSKAR: SKID-VM 2015

Därför vill de inte bygga ungdomsbackar nu

2:34 min

Som vi har rapporterat, finns det fortfarande inga ungdomshoppbackar i Falun. Tanken är att backarna ska stå klara till VM 2015, men det är flera som är kritiska till den planen.

Både Folkpartiet och Miljöpartiet är emot att ungdomsbackarna ska byggas till VM 2015. Skälet är att kostnaderna för VM redan har rusat iväg.

– Om vi ska genomföra VM med så låga kostnader som möjligt, måste vi titta på vad vi bedömer som onödigt, säger Linnea Risinger (MP).

Det finns dock en möjlighet att både FP och MP ställer sig bakom ungdomshoppbackarna efter VM. Det beror dels på vilka investeringar som kommunen behöver göra i framtiden, dels på antalet aktiva backhoppare.

– Jag tror att många ungdomar i dag väljer andra saker än backhoppning, säger  Svante Parsjö Tegnér (FP).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista