1 av 2
Grafik: Sveriges radio
2 av 2
Ludvikabandet Red Nova vann Svensktoppen Nästas dalafinal 2013, här intervjuar programledare Sally Henriksson frontfiguren Pär Eriksson. Foto: Sveriges Radio.
Svensktoppen nästa 2014

1 april - sista dagen för ditt bidrag

Nu börjar jakten på Dalarnas bästa låt i P4:s stora rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa. Kanske blir det du som vinner och får vara med i Melodifestivalen 2015.

För sjunde året i rad har både nya och etablerade låtskrivare och artister chansen att tävla i Svensktoppen nästa. Vinnaren kommer inte bara att spelas i P4, utan får också en utmanarchans till legendariska listprogrammet Svensktoppen och får dessutom ett erbjudande om att som artist medverka i 2015 års Melodifestival.

– Första året kom Dalarna på andra plats i riksfinalen, det vore kul om vi kunde vinna i år, säger Tobias Gruhs, projektledare för Svensktoppen nästa, P4 Dalarna.

Det är mellan 1 mars och 1 april som du som skriver, sjunger och spelar egen musik har möjlighet att skicka in din nyskrivna och nyinspelade låt till P4 Dalarna. Låten får vara max 4 minuter och den ska kunna spelas live inför publik.

Här hittar du information om årets tävling, aktuella tävlingsregler och tävlingsblanketter, adresser och hur du går tillväga om du vill skicka in ett tävlingsbidrag.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista