Helena Bergström från Falun tog hjälp av Giving People. Foto Elina Mattsson.

Akut hjälp för barnfamiljer

Helena Bergström: "De var som små änglar"
10 min

Fredagsmys är en självklarhet för många barnfamiljer i Sverige. Men i många hem är det rena lyxen. Man kanske inte ens har råd med det nödvändigaste som frukost, tandkräm och tvättmedel. Tänk dig då om någon som du aldrig har träffat knackar på din dörr och sträcker fram två fyllda matkassar med både frukost och lördagsgodis.

Giving People jobbar för att ge akut hjälp till familjer som har det svårt ekonomiskt. Genom sin Facebooksida efterlyser de privatpersoner som kan tänka sig att fylla en extra matkasse när de är i butiken för att sedan lämna den hos en behövande barnfamilj. Starten på det här arbetet tog sin början en kväll för några månader sedan när Linda Hellquist skänkte en matkasse på en facebooksida. Annonsen fick stor uppmärksamhet och då förstod hon att det fanns ett behov av den sortens hjälparbete, både från givare och mottagare.  Helena bergström från Borlänge är på andra sidan kan man säga. För några veckor sedan tog hon hjälp från organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".