Skidnäringen i bland annat Sälen gynnas av ytterligare sänkta avgifter för den som anställer unga, anser Carl-Oskar Bohlin och Ulf Berg, Moderaterna i Dalarna. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna

De vill göra det billigare att anställa unga

"Skidnäringen är första steget in för många"
1:18 min

Att göra det billigare att anställa unga är moderaternas recept mot ungdomsarbetslösheten. De har nu tagit fram en rapport om hur sänkta arbetsgivaravgifter för unga påverkar den svenska skidnäringen.

Under mandatperioden har regeringen sänkt avgifterna för arbetsgivare som anställer unga, en reform som som kritiseras av Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att vara ineffektiv och dyr.

Men Moderaterna tror på sin politik och planerar till halvårsskiftet ytterligare en sänkning av de sociala avgifterna för unga under 23, från drygt 15 till dryft tio procent.

– Den analys vi har gjort är att många som kanske inte pluggat färdigt, de behöver ett cv, och då är just skidnäringen fantastiskt bra för att komma in på arbetsmarknaden, säger Ulf Berg (M), riksdagsledamot från Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".