VALET 2014

Faluelev i tårar efter möte med politiker

1:26 min

SDU Dalarna besökte Kristinegymnasiet i Falun igår. Diskussion blev så hätsk att en elev rusade ut i tårar.

Igår hade olika partier bokbord på Kristinegymnasiet. Fatima Ouafi, elev på gymnasiet, hade tidigare under dagen bestämt sig för att fråga Sverige demokraternas ungdomsförbund i Dalarna vad de anser om islam. Enligt Fatima tyckte hon att det till en början gick lugnt till.

- Vi hade en väldigt bra diskussion, den var väldigt lugn, och jag såg verkligen att han förstod vad jag menade, säger Fatima. Hon säger också att så fort Camilla Jonasson vice ordförande för SDU Dalarna, förändrades killen från SDU som Fatima pratade med. Han ska då ha sagt "om du vill ha religionsfrihet kan vi ju slippa islam.

Bredvid SDUs bokbord hade miljöpartiet de grönas ungdomsförbund sitt bord. Deras ordförande Linnea Risinger  bytte av sin partikamrat i samband med en stor folkhop samlats runt SDUs bord. Linnea berättar att eleven, Fatima, försökte prata med SDU om vad de hade emot muslimer och berättade om muslimsk tro.    

Men tillslut blev det för personligt för Fatima. Hon berättar att företrädarna för SDU Dalarna hade jämfört Fatima och hennes religion med ISIS (en terrorgrupp som verkar i islams namn).

Camilla Jonasson anser inte att de har något ansvar i att Fatima känt sig kränkt.