1 av 2
Kläppens Camping i Sälen har drabbats av översvämning. Foto: Göran Eriksson
2 av 2
Drygt 100 husvagnar har evakuerats från vattenmassorna som väller in från Västerdalälven. Foto: Göran Eriksson

Stor översvämning på Kläppens Camping

Magnus Noppa: "Cirka hälften av platserna är evakuerade"
1:20 min

Delar av Kläppens camping i Sälen har svämmat över under natten till söndag efter att vattennivån stigit kraftigt i Västerdalälven. Över 100 husvagnar har fått evakueras.

- Det har regnat kraftigt i norra Dalarna och Västerdalälven steg kraftigt och Kläppens Camping är delvis översvämmad, säger Magnus Noppa som är marknadschef.

Vad har det här inneburit för er?

- Vi har varit tvugna att flytta ungefär 100 husvagnar från Kläppens Camping till torr mark, flera delar av campingen står självklart inte under vatten men cirka hälften av platserna är evakuerade.

Hur ser läget ut nu under söndagen?

- Vi har varit i kontakt med kraftbolaget Fortum, och enligt dem ska kulmen vara nådd nu i kväll vilket gör att vattnet inte ska fortsätta stiga, säger Magnus Noppa.

Hur har era campinggäster reagerat på det här?

- Det har varit jättebra och många har varit uppe på plats. Campingen är ju belagd men gästerna är inte på plats utan det är en vintercamping där de ställt upp inför säsongen. Det är egentligen ingen som bott här över natten. Men många har kommit upp och flyttat sina vagnar och hjälpt vår personer under småtimmarna, säger Magnus Noppa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".