Reine Ullén överlevde branden i Västmanland
1 av 2
Reine Ullén överlevde branden i Västmanland. Foto: Johan Thorén.
Reine Ullén och bilder från branden i Västmanland.
2 av 2
Det var som stora eldklot, det exploderade i skogen och en stor eldvägg kommer emot oss, berättade Reine Ullén om branden. Foto: Johan Thorén, Emil Palmunen, Anders Hedelund.

Reine överlevde branden mot alla odds

6:00 min

Två och en halv timme låg Reine Ullén från Söderbärke i ett eldhav, fångad av fallna träd. Han var övertygad om att han skulle dö, men han överlevde branden i Västmanland mot alla odds.

I Västmanland rasade 2014 den största branden i modern tid. Dag efter dag ökade omfattningen och överrumplade allmänheten och myndigheter.

På en liten skogsväg skulle timmer hämtas och Reine Ullén från Söderbärke som har timmerbilar var på plats för att hjälpa en anställd. 

– Jag och min chaufför skulle byta skift. Vi skulle åka och titta på en skogsväg, och när vi kommer tillbaka mot lastbilen så blev vi överraskade av eldbomber.

– Jag ringde min fru för att säga adjö, jag talade om att hon skulle ta hand om barnen och att jag älskade henne. Hon lyckades hålla mig kvar i telefon och hon fick panik och åkte mot stället där jag var.

Hör intervjun med Reine Ullén i ljudfilen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".