1 av 2
Fredrik Andersson (th) sportchef Avesta AIK, och Jan Hagman (tv) vice ordförande Avesta AIK. Foto: Salam Abu-Iseifan
2 av 2
Avesta AIK. Foto: Salam Abu-Iseifan

Nya bilder kan vara bevis efter slag på fotbollsmatch

Vice ordförande Jan Hagman: "Det har vi klara bilder på"
1:03 min

Det råder delade meningar om vad som faktiskt hände under lördagens match mellan Avesta AIK och Strömsberg IF, då en spelare från Strömsberg fick ett slag i huvudet från en Avestaspelare. Men nu finns det bilder som visar vad som kan ha hänt.

Jan Hagman, vice ordförande i Avesta AIK, berättar att det finns bilder som aldrig har publicerats och som kan ha en väsentlig roll i den utredning som pågår.

– Dessa kommer vi också skicka iväg ner till Svenska Fotbollsförbundet, för att de ska få granska bilderna, så att det blir så rättvist som möjligt i en sådan här dom.

Det var under lördagens match som en kollision uppstod mellan Avesta AIK:s spelare Erik Schultz Eklund och motståndarlaget Strömsberg IF:s spelare Mattias Hall. Mattias Hall fick ett slag mot ansiktet och fördes till sjukhus, med allvarliga skador.

Nu finns det alltså nya bilder som skulle kunna visa på vad som faktiskt hände på planen, och läggs till i utredningen. Den 5:e november kommer Svenska  Fotbollförbundets dom.

– Den (läs: domen) har vi med också, och sen tar vi ett beslut på styrelsemötet den 11e november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".