Fler i Dalarna ansöker till Allmänna Arvsfonden

Sedan i maj, då Arvsfonden åkte förbi Dalarna under sin Sverigeresa, har sammanlagt 24 personer skickat in en ansökan. Det är en ökning från samma period förra året, då antalet var 16 stycken.

– Dalarna är inte bäst och inte sämst på att söka. Men det här är ganska bra siffror, säger Stefan Berg, pressansvarig på Kammarkollegiet.

Allmänna Arvsfonden, som förvaltar pengar som avlidna utan arvingar lämnar efter sig, finansierar nyskapande och utvecklande projekt för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

– Det finns fortsatta möjligheter att söka. Handläggningstiden ligger på ungefär ett halvår. Det är viktigt är att man läser på innan ansökan vad vi egentligen gör, säger Stefan Berg.

Eftersom Arvsfonden vill ha fler ansökningar från Dalarna lanserades särskilda telefontider där föreningar och andra som funderar på att söka pengar kan höra av sig. Vad det har gett för resultat är för tidigt att säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".