P4 DALARNA KOLLAR: FLYGSÄKERHETEN

Direktflyg avbryter inte samarbetet med Avies

Biljettföretaget Direktflyg, med säte i Borlänge, tänker inte säga upp sitt avtal med det kritiserade flygbolaget Avies. Det trots att Transportstyrelsen tycker att Avies flygtillstånd borde dras in och Statens haverikommission gått ut och varnat för bolaget.

Direktflyg säljer biljetter till flera flygturer i Norrland som körs av det estniska flygbolaget Avies. I samband med P4 Dalarnas granskning av flygsäkerheten hos Avies i början av sommaren gick Konsumetverket ut och kritiserade Direktflyg för falsk marknadsföring. Det framgick nämligen inte på Direktflygs biljetter eller hemsida att det inte var dom själva som utförde flygningarna. Men det har Direktflyg åtgärdat nu skriver de i ett mail till P4 Dalarna.

Däremot har Direktflyg inte avslutat sitt samarbete med Avies, trots att bolaget får omfattande kritik av både Transportstyreslen och Haverikomissionen.

I mailet som P4 Dalarna fått skriver Tezz Thorsdotter Ohlsson, som är accountable manager på Direktflyg, att dom diskuterar sitt samarbete med Avies i nuläget då Avies inte levt upp till Direktflygs standard, men att dom litar på att tillsynsmyndigheten i respektive land säkerställer flygsäkerheten. I det här fallet alltså de estniska myndigheterna.